SYSTEMISCHE KIJK OP SCHEIDEN

 

The Love Corporation organiseert op woensdag 19 april 2023:

SYSTEMISCHE KIJK OP SCHEIDEN

Een dagworkshop voor coaches en ervaringsdeskundigen

In Den Haag onder leiding van Nicole Smet

Een echtscheiding, zeker als er ook kinderen bij betrokken zijn, gaat gepaard met een ongekende pijn. Toch is scheiden volgens The Love Corporation het probleem niet: Het uit de weg gaan van die pijn maakt de scheiding problematisch, niet de scheiding zelf. In plaats van het toelaten van de pijn kiezen ex-partners soms voor het vasthouden aan verwijten of het in leven houden van een schuldvraag. Een vechtscheiding ligt dan op de loer.

Familieopstellingen en fenomenologisch en systemisch werk bieden een interessante en waardevolle methodiek om de kwetsbare en pijnlijke vraagstukken rond echtscheidingen te benaderen en te onderzoeken.

In de dagworkshop voor coaches en ervaringsdeskundigen op 19 april gaan we onder andere aan de slag met mini-constellaties en kunnen de deelnemers professionele en/of persoonlijke vraagstukken inbrengen die we met behulp van systemisch werk en opstellingen onderzoeken.

Voorbeelden van vragen die je kunt hebben:
N

Hoe zorg ik dat ik me (als coach) bewust ben van mijn eigen onbewuste overtuigingen over scheiden?

N

Hoe kan ik (mijn klanten laten) ervaren hoe het is om pijn vast te houden in plaats van weg te duwen?

N

Hoe kan ik (mijn klanten leren) met liefde naar de ex-partner te kijken?

N

Hoe kan ik (klanten leren) verantwoordelijkheid nemen voor eigen aandeel in de scheiding?

N

Etcetera..

Wil jij je ook een hele dag verdiepen in het thema vreedzaam scheiden met een groep coaches en ervaringsdeskundigen? Wil je eindelijk stappen zetten om op een andere manier naar je echtscheiding te kijken?

€139,- exclusief BTW

Je betaalt veilig via de online omgeving van The Love Corporation. Na betaling is je deelname definitief. In je mailbox ontvang je de toegang tot de online omgeving, waar je ook je factuur kunt vinden.

Aanleiding voor deze dagworkshop

Tijdens de landelijke systemische inspiratiedagen ‘Voetstappen in het Veld 2021’ leidde ik een workshop over vreedzaam scheiden. We begonnen daar met een experiment-opstelling rond het ‘grote geheim achter het waarom van scheiden’; het geheim dat zich niet laat kennen, maar tegelijkertijd tot nieuwe diepe inzichten bij de deelnemers leidde.

Bert Hellinger zei daarover:

‘Bij een scheiding wordt vaak gezocht naar de oorzaak. Als je naar de oorzaak zoekt, heb je het idee dat je de scheiding misschien had kunnen verhinderen als je de oorzaak had geweten. Dus het zoeken naar een oorzaak wordt beheerst door een voorstelling van macht. Als ik er dus vanaf zie om naar de oorzaak te zoeken, word ik gedwongen me te voegen in mijn lot, dat ik niet kan doorzien. Als ik dat doe, krijg ik hele andere mogelijkheden om met de scheiding en met de partner van wie ik me scheid om te gaan. Dan is er geen strijd meer. Je erkent dan dat er iets gebeurd is en dat het niet in je macht ligt om dat te veranderen.’ (uit: De Wijsheid is voortdurend onderweg, Uitgeverij Noorderlicht)

80 minuten tijdens ‘Voetstappen in het veld’ bleek duidelijk te kort om met collega-coaches het diepe veld van scheidingen, de strijd, het effect op de kinderen en het dragen van pijn te onderzoeken. Daarom reserveerde ik er in maart 2022 en september 2022 een hele dag voor. Deze workshop bleek voor meer mensen interessant, daarom organiseer ik de workshop opnieuw op woensdag 19 april 2023. Nu open ik de workshop ook voor mensen met een persoonlijke vraag over hun scheidingsvraagstuk.

Programma van 10 tot 17 uur

In de ochtend zetten we echtscheidingen in een systemisch kader en praten we over de factoren die nodig zijn voor een vreedzame scheiding. We doen onder andere een mini-constellatie over wat het van je vraagt (als coach) om met de scheidingsproblematiek te werken en wat jij onbewust meeneemt vanuit jouw familiesysteem.

Tijdens de lunchpauze is er ruimte met andere deelnemers bij te praten en ideeën en ervaringen uit te wisselen. Je zorgt zelf voor een lunch.

Na de lunchpauze gaan we plenair systemisch aan het werk met specifieke vraagstukken uit de groep en/of uit het scheidingsveld. 

We ronden de dag af rond 17 uur, maximaal 17.30 uur.

Reviews van deelnemers aan eerdere workshops

“Ik was erg onder de indruk van je workshop over vreedzaam scheiden! Een verrassende start in de vorm van een experiment, waaruit opnieuw de kracht van een opstelling naar voren kwam. Het vervolg van de opstelling bracht praktisch werk voor ieder en daarna nog een opstelling. Heel mooie workshop! Ik was onder de indruk van je rust en leiderschap! Blij ook met je kaartenset!”

*

“Als deelnemer van de workshop ‘Systemische kijk op scheiden’ heb ik Nicole mogen ervaren als een zeer deskundig docent en begeleider van opstellingen. Ze is doortastend en invoelend, een prettige combinatie. Het was een leerzame workshop, zowel zakelijk als privé.”

*

“Ik heb mooie extra handvatten gekregen voor mijn werk met gescheiden ouders. Nicole werkt rustig en bedachtzaam en blijft afstemmen op de ander.”

*

Lees meer reviews van The Love Corporation op Trustpilot.

Wanneer?
Woensdag 19 april van 10 tot 17 uur.

Voor wie?
Coaches met (basis)kennis van het systemisch werkveld, jeugdzorg-professionals, gezinscoaches én ervaringsdeskundigen (mensen die zelf nog last ervaren van hun eigen echtscheiding en daar een weg in proberen te vinden).

Locatie
Madal Bal de Ruimte (Centrum Den Haag)

Kosten
139 euro, exclusief BTW, exclusief lunch.

Je kunt je eigen lunch meenemen en aan tafel in de keuken nuttigen. Of een salade of broodje halen: om de hoek zijn een Albert Heijn en diverse leuke eettentjes.

Voor koffie, thee en water en koekjes tijdens het programma wordt uiteraard gezorgd.

Aantal deelnemers
We werken in een kleine groep van maximaal 10 deelnemers.

Nog vragen?
nicole@thelovecorporation.nl

Je betaalt veilig via de online omgeving van The Love Corporation.
Na betaling is je deelname definitief. In je mailbox ontvang je de toegang tot de online omgeving, waar je ook je factuur kunt vinden.

Over Nicole Smet (1969)

Ik ben opgeleid als gedragswetenschapper en heb altijd interesse gehad in alles wat te maken heeft met communicatie, psychologie, filosofie en spiritualiteit.

Ik ben me gaan verdiepen in het onderwerp ‘vreedzaam scheiden’ doordat ik rond 2011 zelf een echtscheiding met de vader van mijn zoon meemaakte. We wilden het samen goed doen voor ons kind, maar dat bleek in de praktijk soms moeilijker dan gedacht.

Vanaf dat eerste moment ben ik veel over het onderwerp gaan lezen en interviewde ik tientallen mannen en vrouwen over hun scheidingservaring. Ik verdiepte me in meditatie en spirituele relaties bij Jan Geurtz en volgde tal van mindfulness- en bewustzijnsprogramma’s (o.a. Eckhart Tolle). Het systemisch en fenomenologische werk bracht me uiteindelijk de meeste handvatten om goed met de scheiding om te gaan.

Op systemisch gebied voltooide ik twee basisopleidingen: Beeldkracht – tafelopstellingen bij de Relatieacademie van Caroline Franssen en de jaaropleiding familie- en organisatieopstellingen bij Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema. Bij de School voor Systemisch Bewustzijn voltooide ik de tweejarige ‘Mastercourse voor Systemisch en Fenomenologisch Expert’.

Daarnaast heb ik me de afgelopen zes jaar breed georiënteerd in het systemische veld door het volgen van vele cursussen, workshops en masterclasses. O.a. bij Bert Hellinger Instituut (Organisatieopstellingen), Inge Land (LIP-opstellingen), Siets Bakker (Rake Vragen), Jet Centeno (moeder-dochter, vader-dochter en Reis van de Heldin), Hilbrand Westra (o.a. Summerschool en Train- de trainer rond Systemisch Vrouwenwerk), Margriet Wentink (Masterclass Systemisch traumawerk) en Stephan Hausner (ziekte-opstellingen). Sinds 2018 leid ik zelf workshops familieopstellingen en word ik soms uitgenodigd een organisatieopstelling te leiden. In 2018 en 2019 was ik ook assistent-coach bij een groot aantal workshops van Hylke Bonnema. Vanaf september 2023 ben ik docent/trainer van de Foundation Course binnen de School voor Systemisch Bewustzijn.

Binnen mijn bedrijf The Love Corporation houd ik me bezig met het nieuwsgierig onderzoeken van de liefde én het stimuleren en begeleiden van liefdevolle relaties en scheidingen.