organiseert op zaterdag 2 april 2022

EEN LICHAAM VOL LIEFDE

Dagretraite met systemisch werk voor geest, lichaam én ziel!

Onder leiding van Nicole Smet en arts en systemisch coach Judith Schwarte

Buitenplaats De Blauwe Meije

Je ontspannen én energiek voelen in een – in alle opzichten – onrustige tijd is niet zo gemakkelijk. Er is altijd wel iets wat je aandacht vraagt of iets waar je je zorgen over maakt.

We willen graag bevatten wat er in de wereld speelt en controle hebben over de toekomst. Vaak vluchten we weg van de spanningen in ons lijf en gepieker in ons hoofd door afleiding te zoeken of door harder te werken. Zo neemt je stress echter nog meer toe en is er een grotere kans dat je lichaam gaat protesteren, je een burn-out krijgt of dat ziekte of pijn een onderdeel van je leven wordt.

Bij The Love Corporation onderzoeken we de liefde én het belang ervan op uiteenlopende manieren. Zaterdag 2 april 2022 staat in het teken van zelfliefde en we wijden een hele dag aan het ontspannen van lichaam en geest en de rol van je ziel hierin.

Gast-opsteller is arts en systemisch coach Judith Schwarte. Zij combineert haar medische kennis met systemisch fenomenologisch werk en familieopstellingen. Samen met gedragswetenschapper en systemisch coach Nicole Smet ontvangt zij je graag op een prachtige ontspannen plek in het midden van het land: Buitenplaats De Blauwe Meije.

Via deze link kom je in onze betaalomgeving: Betalingen gaan veilig via Mollie.

“We hebben als moderne mensen eigenlijk afgeleerd om goed naar ons lichaam te luisteren. Ons lichaam is echter vele maken intelligenter dan we vaak beseffen. Wanneer heb je voor het laatst stilgestaan bij wat je lichaam allemaal voor je doet en wat het je te vertellen heeft?

Zo creëert je lichaam een korstje op een wond om het bloeden te stoppen. Het genereert koorts, zodat virussen en bacteriën dood gaan. Je lichaam vertelt je wanneer je moe bent en het tijd is om te rusten. En het geeft zelfs signalen of iemand te vertrouwen is of niet.”

– Judith Schwarte, arts met systemische blik

Pijntje hier, pijntje daar (PHPD)

Al langere tijd last van PHPD (pijntje hier, pijntje daar)? Een hoofd dat niet meer tot rust komt en hoofdpijnklachten geeft? Je lichaam dat op slot raakt in de liefde en zelfs klachten geeft aan gewrichten of spieren? Al langere tijd geen bezieling meer voelen met misschien letterlijk een doof gevoel in armen of benen?

Dan is het hoog tijd voor een dag met liefdevolle aandacht voor jezelf.

Maar ook als je (verergering van) klachten wilt voorkomen of wilt onderzoeken hoe je lichaam is verbonden met je familiesysteem, dan is deze dag uitermate geschikt voor je!

Wijsheid van je lichaam

Arts Judith Schwarte kan ongelofelijk boeiend vertellen over de anatomie en fysiologische processen in je lichaam.

Verwacht echter geen uitgebreid college, maar je kan haar gedurende de dag alles vragen. Deze dag staat vooral in het teken van het zelf ervaren en systemisch onderzoeken wat de signalen van jouw lichaam jou te vertellen hebben en wat er bij jou voor nodig is om je ontspannen en energiek te voelen. 

Hoe beter je luistert naar de signalen van je lichaam en ongemak kunt toelaten, hoe beter je lichaam kan ontspannen. Pijn is pijn. Jouw verzet maakt er ‘lijden’ van.

Wellness-dag voor lichaam én geest

Als je wat minder in je hoofd zit en beter leert luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft, komt ontspanning meestal vanzelf.

We hebben bewust gekozen voor een locatie in het groen met een schitterend uitzicht, bankjes aan het water en wandelpaadjes door een leuke beeldentuin.

De combinatie van ons programma én de fijne locatie maakt dat je echt een welness-dag voor je lichaam en geest zal ondergaan. Gun jezelf onze dagretraite ‘Een lichaam vol liefde’ en ga vol inzichten, handvatten en energie weer naar huis. 

Once you start approaching your body with curiosity rather than with fear, everything shifts.”
Bessel A. van der Kolk, The Body Keeps the Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma

Wat kun je verwachten op 2 april?

Deze dagretraite is een welnessdag voor je geest, je lichaam én je ziel. We onderzoeken het thema ‘een lichaam vol liefde’ en jouw vraagstukken aan de hand van:

N

Lichaamswerk en meditatie.

N

Familieopstellingen en systemisch werk.

N

Medische toelichting op je anatomie en fysiologische processen in je lichaam.

Je gaat onder andere in kleine groepjes aan de slag met lichaamsgerichte en systemische oefeningen en er is ruimte voor inbreng van persoonlijke vragen. Zowel Nicole als Judith zijn ervaren begeleiders van opstellingen.

Waarom meedoen?

N

Je leert je lichaam zien als je grootste vriend(in)!

N

Je leert wat je lichaam je op dit moment te vertellen heeft.

N

Je krijgt antwoord op vragen over je lichaam en je gezondheid.

N

Je ontdekt wat er in je lichaam gebeurt als het gaat om liefdesthema’s.

N

Je maakt verbinding met delen van je lichaam die je voorheen afkeurde.

N

Je krijgt inzichten en handvatten om gemakkelijker ontspannen en voelt (weer) meer bezieling!

Buitenplaats in het groen

De locatie van onze workshop voegt echt iets toe aan de dag. Alleen al door even door de tuin te lopen, kom je al tot rust.

Buitenplaats De Blauwe Meije in Zegveld is een boerderij midden in het groen, gelegen aan het riviertje De Meije.

Gastvrouw Rebecca bakt heerlijke appeltaart en verzorgt met liefde een uitgebreide boerenlunch. 

Buitenplaats De Blauwe Meije bestaat voor bezoekers uit een theehuis en een ruime galerie. Wij zitten die dag in de galerie, grenzend aan de heerlijke ruime beeldentuin, waar ook gewerkt kan worden.

Of in de pauzes een beetje voor je uitstaren op een bankje aan het water kan ook!

“Niet de arts, maar het lichaam geneest de ziekte.” – Hippocrates

Kom je ook?

zaterdag 2 april 2022

 van 10.00 tot 17.00 uur

Prijs

225 euro

 Compleet verzorgde dag  met uitgebreide boerenlunch. Inclusief 21% BTW (39,05 euro).

Betaling verloopt via de online omgeving van The Love Corporation. Je krijgt een inlogcode naar je account waar je je factuur kunt vinden.

Voor wie is de workshop bedoeld?

Voor iedereen die wel wat ontspanning kan gebruiken.

Ervaring met systemisch werk en familieopstellingen mag, maar hoeft niet.

Maximaal 16 deelnemers.

Locatie 

We komen bij elkaar op een heerlijk ontspannen locatie midden in het groen (meteen ontspanning voor je lijf): Buitenplaats De Blauwe Meije, Zegveld (vlakbij Woerden)

Via deze link kom je in onze betaalomgeving: Betalingen gaan veilig via Mollie.

Wat klanten over ons zeggen

“Nicole heeft de gave om verder te gaan waar anderen of jezelf stopt. Haar intense goede luisteren, de kern aanvoelen en de goede vragen stellen, heeft er bij mij keer op keer toe geleid dat ik mijzelf beter ben gaan begrijpen en vervolgstappen heb kunnen maken”

“Bespiegelen in rust, verteerbare feedback en een vleugje humor. Een hele prettige manier om een opstelling te ervaren!’ 

“Ik vond het spannend om deel te nemen, maar onder leiding van Judith voelde het heel veilig. De avond heeft me een goed gevoel gegeven en veel duidelijk gemaakt, waardoor ik weer verder kan”.

“Dit alles begeleid door Judith die met een meditatief begin een veilige omgeving kon creëren voor de deelnemers. Simpel maar toch intens onder zachte en doelgerichte begeleiding” 

“U moet niet proberen het lichaam te genezen zonder de ziel erbij te betrekken. (…) De grootste fout die dokters in onze tijd bij de behandeling van het lichaam maken is, dat ze beginnen met de ziel van het lichaam te scheiden.” – Plato

Achtergrond Judith Schwarte

Ik ben jeugdarts en arts M+G en heb 17 jaar in de jeugdgezondheidszorg gewerkt. Ik voer in mijn werk dagelijks gesprekken met ouders en jeugdigen over de meest lastige (familie)thema’s. Ik heb daardoor veel geleerd over gezinsdynamieken en de effecten daarvan. Ik wilde problemen in gezinnen tot de kern op (helpen) lossen en ben daarom opleidingen en cursussen gaan volgen om mezelf verder te ontwikkelen tot systemisch coach.

Als (jeugd)arts en als systemisch coach betrek ik altijd het familiesysteem van mijn cliënten bij de begeleiding. Het nest waar je uit komt bepaalt immers voor een groot deel waar je nu staat en of je volledig tot bloei kan komen of dat je vast zit in belemmerend patronen. Door systemisch te kijken ontrafel ik problemen tot de kern en dat geeft het meeste kans op het doorbreken van lang bestaande patronen.

Ieders leven begint bij een vader en een moeder en daarmee is iedereen onderdeel van een familie. Je (voor)ouders geven een deel van hun geschiedenis en hun waarden en normen door aan jou. Dat vormt jou en maakt jou tot wie je bent. In je familiesysteem is dus de basis gelegd voor jouw handelen en denken in andere systemen, zoals in (liefdes)relaties en op je werk.

Wanneer je vastloopt in je relatie, je werk of in je leven in zijn algemeenheid, is de oorzaak daarvan dan ook vaak terug te vinden in het familiesysteem waartoe je behoort. 

Ik zie het als mijn missie om systemen die vastzitten in beweging te brengen. Dat kan elk denkbaar systeem zijn: het menselijk lichaam in geval van ziekte en symptomen, de familie/het gezin en bij opvoedproblemen, relatieproblemen en gedoe in families.

Het is mijn ambitie om systemisch werk en opstellingen te introduceren bij artsen, psychologen en mensen in het onderwijs. Als arts heb ik vaak gezien hoe patiënten gereduceerd werden tot een simpel setje symptomen. Niet zelden wordt medicatie ingezet om symptomen te bestrijden. Ik vind dat zo voorbij gegaan wordt aan het systeem waar de patiënt onderdeel van is.

Ik wens het college medici en hun patiënten toe dat zij systemische principes gaan inzetten; niet in plaats van, maar náást alle medische-technische kennis. Ik geloof dat dat helpt bij het begrijpen van ziekten en het bereiken van gezondheid.

Achtergrond Nicole Smet

Ik ben opgeleid als gedragswetenschapper en heb altijd interesse gehad in alles wat te maken heeft met communicatie, psychologie, filosofie en spiritualiteit.

Natuurlijk heeft ook mijn levenspad naast vele ups, leerzame downs gekend: o.a. dood van mijn beste vriend, een echtscheiding én niet zo lang geleden nog een jaar lang arbeidsongeschikt als gevolg van een hersenschudding en whiplash.

Rond de echtscheiding van de vader van mijn zoon in 2011 ben ik me gaan verdiepen in meditatie en spirituele relaties bij Jan Geurtz en volgde ik tal van mindfulness- en bewustzijnsprogramma’s (o.a. Eckhart Tolle). 

Ik maakte kennis met familieopstellingen en was er zo diep door geraakt; het voelde als thuiskomen. Dat was het moment dat ik er mijn beroep van wilde maken. Op systemisch gebied voltooide ik twee jaaropleidingen: Beeldkracht – tafelopstellingen bij de Relatieacademie en de jaaropleiding familie- en organisatieopstellingen bij Academie voor Opstellingen. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de tweejarige ‘Mastercourse voor Systemisch en Fenomenologisch Expert’ bij de School voor Systemisch Bewustzijn.

Daarnaast heb ik me de afgelopen zes jaar breed georiënteerd in het systemische veld door het volgen van vele cursussen, workshops en masterclasses. O.a. bij Bert Hellinger Instituut (Organisatieopstellingen), Inge Land (LIP-opstellingen), Siets Bakker (Rake Vragen), Jet Centeno (moeder-dochter, vader-dochter en Reis van de Heldin), School voor Systemisch Bewustzijn (o.a. Summerschool en Train- de trainer rond Systemisch Vrouwenwerk) en Margriet Wentink (Masterclass Systemisch traumawerk). Sinds 2018 leid ik zelf workshops familieopstellingen en word ik soms uitgenodigd een organisatieopstelling te leiden. In 2018 en 2019 was ik ook assistent-coach bij een groot aantal workshops van Hylke Bonnema. Verder ben ik actief in drie collegiale systemische intervisiegroepen.

Binnen mijn bedrijf The Love Corporation houd ik me bezig met het nieuwsgierig onderzoeken van de liefde, het stimuleren en begeleiden van liefdevolle relaties en scheidingen en programma’s rond zelfliefde.

Veel gestelde vragen

Ik heb nog nooit iets met familieopstellingen gedaan. Is de workshop dan ook voor mij geschikt?

Zeker! Iedereen kan meedoen. Mensen mét en zonder ervaring met systemisch werk of familieopstellingen. Je zult snel ontdekken hoe ongelooflijk mooi en verhelderend systemisch werk is. Je (her)ontdekt je intuïtieve kracht en leert jezelf beter kennen!

Wat gaat deze workshop mij opleveren?

Het is sowieso een dag als een cadeau aan jezelf. Tijdens de workshop leer je je lichaam zien als je grootste vriend(in)! Je kunt verbinding maken met delen van je lichaam die je voorheen afkeurde. Je krijgt antwoord op persoonlijke vragen over je lichaam met relatie tot gezondheid en de liefde.

Ik kan maar de helft van de dag, mag ik toch meedoen?

Nee, helaas. Voor een ontspannen verloop van de dag, starten en eindigen we samen. Misschien kun je een volgende keer meedoen, stuur dan in elk geval een bericht naar nicole@thelovecorporation.nl.

Houden we onze kleren aan?

Soms krijgen we die vraag van mensen. Bij workshops van The Love Corporation houden we altijd gewoon onze kleren aan. Daar hoef je je dus geen zorgen over te maken!

Nog geen ervaring met The Love Corporation?

Kende je ons nog niet en wil je iets meer weten over anderen die ervaring met ons hebben? Sinds kort heeft The Love Corporation een profiel op Trustpilot. Meer informatie over het aanbod van The Love Corporation vind je op onze website. Meer informatie over de praktijk van Judith vind je op de website van Sibbe Coaching.

Hoe kijk je tegen de Covid-regels aan?

Bij The Love Corporation gaan we ervan uit dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je gezondheid en thuis blijft als je ziek bent. Voor deelname aan het programma heb je geen QR-code nodig. Je bewaakt zelf de afstand tot anderen en als je wilt kun je ervoor kiezen een gezichtsscherm (die zijn aanwezig) te dragen.

Mijn vraag staat er niet bij! Hoe kan ik contact met je opnemen?

Wil je graag meedoen, maar staat je vraag er niet bij? Laat het me dan weten wat je telefoonnummer is en wanneer ik je kan bellen. Mail naar nicole@thelovecorporation.nl.