oorganiseert:

DIVORCE WITH LOVE

Sterker en liefdevoller na je scheiding

Een vijfdaags persoonlijk leiderschapsprogramma voor gescheiden vrouwen 2021/2022

Onder leiding van Nicole Smet

Je huwelijksboot heeft haar bestemming bereikt en nu moet je je plek als kapitein van je eigen leven zien in te nemen. Op de woelige baren van je scheiding kan het soms voelen dat je elk gevoel van richting of controle over het roer kwijt bent.

En net als een kapitein van een flink schip een loods nodig heeft om in de haven te komen, heb je als gescheiden vrouw hulptroepen nodig om aan te sterken, te rouwen, je plek in te nemen en je eigen nieuwe koers te bepalen.

KIES JIJ OOK

VOOR MEER ZELFLIEFDE

EN ENERGIE

NA JE SCHEIDING?

Uit persoonlijke ervaring – zo’n tien jaar geleden – weet ik hoe pijnlijk scheiden is en hoe moeilijk het is om weer te ontspannen, een goede relatie met je ex te onderhouden, je kind(eren) buiten het conflict te houden en je leven een nieuwe invulling te geven. Bij mijn niet-gescheiden vrienden vond ik destijds geen of weinig begrip (en scheiden is ook lastig te begrijpen als je het zelf niet hebt meegemaakt) en dus zocht ik hulp bij een vloot aan coaches, lichaamstherapeuten, etcetera.

Dankzij systemisch werk en familieopstellingen leerde ik mezelf beter kennen,  werd ik me bewuster van mijn lijf en mijn gevoelens, begreep ik beter waarom mijn relatie was vastgelopen, leerde ik liefdevol naar mezelf en mijn ex kijken en ruimte te geven aan mijn kind. Dankzij systemisch vrouwenwerk (samen met vrouwen vrouwenthema’s onderzoeken) leerde ik de ongekende meerwaarde van begrip, humor en steun vinden bij andere vrouwen.

Sterker en liefdevoller worden, bewuster leven en werken én weer liefde voor jezelf voelen, dat gun ik elke gescheiden vrouw (en haar kinderen). Daarom bied ik nu DIVORCE WITH LOVE, een vijfdaags persoonlijk leiderschapsprogramma waar ik al mijn kennis en ervaring samenbreng. Waar je de kans hebt om met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen je pijn te helen, je levenslust te hervinden en met vertrouwen je nieuwe bestemming in te vullen.

“Je kunt nog zo slim, van nature optimistisch of onverschrokken zijn; op de woelige baren van je echtscheiding ben je soms plotseling alle controle over het roer kwijt. Het is een hele klus om je te ontspannen, terwijl alles, werkelijk àlles, overhoop gehaald voelt.”

Doe mee met dit programma als je:

N

Gelooft dat een scheiding ook liefdevol kan (hoe lastig ook).

N

Beter wil leren omgaan met gevoelens van verdriet, angst en boosheid.

N

Beter wil ontspannen en genieten in je nieuwe situatie.

N

Op een duurzamere wijze wil leren communiceren met je ex.

N

Een leukere ouder wil zijn voor je kind(eren).

N

én ook plezier wil hebben en steun wil ervaren binnen een groep gelijkgestemde vrouwen!

Wat deelname aan het programma je zal brengen

N

meer inzicht in jezelf en je patronen en overtuigingen

N

meer duidelijkheid over jouw plek in het grotere systeem.

N

je vult je ouderschap meer ontspannen in.

N

je accepteert je nieuwe situatie en veranderingen makkelijker.

N

je weet beter hoe je uit conflicten met je ex kunt blijven.

N

Je kunt je beter ontspannen en meer liefde voor jezelf voelen.

N

Je hebt meer vertrouwen in de toekomst.

“Is het je wel eens opgevallen dat mensen die iets heel heftigs in hun leven hebben meegemaakt, dat achteraf ervaren als de meest waardevolle levensles? Dat kan ook gelden voor een echtscheiding. Maar dat gaat niet vanzelf.”

De kern van DIVORCE WITH LOVE:

Met een groep van maximaal 10 vrouwen komen we verspreid over zeven maanden 5 keer een hele dag bij elkaar.

Dag 1 – Ik en mijn nieuwe leven alleen

Dag 2 – Ik en de relatie met mijn kind(eren)

Dag 3 – Ik en de nieuwe relatie met mijn ex

Dag 4 – Ik en de liefde

Dag 5 – Ik en de toekomst

Alle dagen worden geleid door ervaren systemisch coach én ervaringsdeskundige Nicole Smet

Elke dag heeft een eigen thema en focus, maar er is ook altijd ruimte voor actuele vragen.

De dagen bestaan uit meditatieve en ontspanningsoefeningen, systemisch werk en familieopstellingen.

De meerwaarde van werken in een groep is dat je je gesteund weet door vrouwen met vergelijkbare ervaringen en dat je ook leert van de vraagstukken en opstellingen van de andere vrouwen. 

Naast vijf dagen verdieping in de groep krijg je ook nog:

Bonus 1: Twee individuele coach-calls van 20 minuten

Als je merkt dat je tussen de programmadagen niet lekker in je vel zit, vastloopt na een gesprek met je ex of als je een opstelling wilt nabespreken, dan kun je twee keer kosteloos een zoom-call met mij inplannen. Tijdens de eerste bijeenkomst op 8 december vertel ik je hoe je dat kunt doen.

Bonus 2: Eén uur wandel-coaching in Haagse duinen

Tijdens het programma krijg je de gelegenheid om ook een keer een individuele wandel-sessie van een uur met mij in te plannen. We gaan dan samen de natuur in en kunnen ingaan op je belangrijkste persoonlijke ontwikkel-punt of -vraag van dat moment. Tijdens de eerste dag van het programma vertel ik je hier meer over.

Stuur me een bericht en ik neem contact met je op!

Meer over de inhoud van de vijf dagen…

Dag 1 – Ik en mijn nieuwe leven alleen

Een echtscheiding heeft een enorme impact in je leven. Je ontdekt dat je niet alleen pijn hebt van de scheiding van je ex en de gevolgen voor je kinderen, maar ook dat er in je familie- en vriendensysteem van alles verschuift. In deze wirwar van verschuivingen met soms heftige emoties, moet je je eigen plek zien te vinden. Een plek waar jij op je eigen benen staat en richting geeft aan een leven zoals jij dat wilt.

Op de eerste dag maken we kennis met elkaar en bespreken we waarom een scheiding eigenlijk zo ingewikkeld is. We onderzoeken je (nieuwe) persoonlijke doelen. We doen oefeningen die gaan over leren ontspannen in moeilijke tijden. We doen oefeningen die jou laten voelen hoe jij je je nieuwe plek in kunt nemen.

Dag 2 – Ik en de relatie met mijn kind(eren)

Steeds meer ouders kiezen voor co-ouderschap. Dat betekent ook dat jij je kind(eren) minder ziet – en andersom. Het betekent dat ze te maken krijgen met andere opvoed- gewoontes en dat jij daar ook mee om moet leren gaan. Belangrijk is dat de kinderen kind kunnen blijven en dat vraagt van jou dat jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw leven. Het vraagt ook dat je je kind(eren) hun relatie gunt met de andere ouder.

Op de tweede dag gaan we verder in op het rouwproces van een echtscheiding. We doen oefeningen en opstellingen die je helpen je plek als ouder in te nemen, hoe moeilijk dat soms ook is in de nieuwe situatie waarin je zelf een hoop te verwerken hebt. Er is – zoals elke dag in het programma – ruimte om actuele persoonlijke vragen in te brengen.

Dag 3 – Ik en de nieuwe relatie met mijn ex

Elke liefdesrelatie die tot een einde komt, veroorzaakt pijn. Maar als er kinderen in het spel zijn, komt er een complicerende factor bij. Je kunt niet uit elkaars leven verdwijnen ook al zou je dat soms misschien wel graag willen; je blijft immers ouders. Het is belangrijk om een nieuwe vorm met elkaar te vinden en dat gaat met vallen en opstaan. Hoe kun je goed blijven communiceren met je ex-partner? En hoe ga je om met financiële ongelijkheid? Of een nieuwe partner?

Tijdens de derde dag zoomen we in op de nieuwe relatie met je ex. Ook al zit je misschien in een situatie waarin je je ex letterlijk niet meer wilt of kunt zien. We doen oefeningen over ieders verantwoordelijkheid in de scheiding. We onderzoeken waar de liefde gebleven is en hoe je op een goede manier afscheid kunt nemen van elkaar en toch ook samen de beste ouders voor je kind(eren).

Dag 4 – Ik en de liefde

Misschien wil je ‘nooit meer een man’, bevind je je al in een nieuwe relatie of verlang je er hevig naar. Elke nieuwe liefde – ook die voor jezelf –  heeft alleen kans van slagen als je je vorige relatie goed hebt afgesloten en geleerd hebt van je eigen patronen, onvolkomenheden en verwachtingen. En bovenal dat je geluk en liefde niet in eerste instantie buiten je zelf, maar binnen in jezelf leert vinden.

Op de vierde dag verkennen we met elkaar het thema liefde en zelfliefde. We doen kleine opstellingen die je laten zien wat je hart je vertellen heeft. Ook is er weer ruimte om persoonlijke vragen in te brengen.

Dag 5 – Ik en de toekomst

Naar mate je langer gescheiden bent, kijk je met steeds meer zelfvertrouwen naar de toekomst. Hoe kun je ruimte nemen voor nieuwe dromen en tegelijkertijd op eigen benen staan? Hoe kun je je hart volgen en met nieuwe kracht je eigen pad kiezen?

Op de laatste dag van ons 5-daagse programma is er ruimte om de laatste blokkades op te ruimen die je nog in de weg zitten om weer op eigen kracht voorwaarts te gaan. Je neemt aan het eind van de dag afscheid in de wetenschap dat je belangrijke stappen hebt gezet in ontspannen in je nieuwe situatie. Uiteraard zal er af en toe nog wel eens een flinke storm opkomen, maar je weet nu beter hoe je je roer recht kunt houden.

Nog vragen? Kijk bij veel gestelde vragen onderaan deze pagina.

Data 2021/2022

DIVORCE WITH LOVE vindt plaats op de volgende data van 9.30 tot 17 uur:

woensdag 8 december 2021

woensdag 19 januari 2022

woensdag 23 maart 2022

zondag 24 april 2022

zondag 26 juni 2022

Bij minimaal 6 aanmeldingen starten we in december; anders schuift de start door naar 2022 en plakken we er een datum achteraan.

Investering in jezelf

Voor vijf hele dagen groeps-coaching plus drie keer individuele coaching betaal je nu tijdelijk slechts:

750 euro

(inclusief BTW voor particulieren, exclusief 21% BTW voor ZZP-ers/ ondernemers)

Het maximum aantal deelnemers is 10.

Locatie in hartje Den Haag

We komen bij elkaar in een prettige lichte en besloten ruimte in het centrum van Den Haag. Eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer of vanaf de snelweg.

Exclusief lunch
Om de prijs van het programma zo laag mogelijk te houden heb ik gekozen voor een locatie waar geen lunch wordt geserveerd. Je kunt je eigen lunch meenemen en aan tafel in de keuken nuttigen. Of een salade of broodje halen: om de hoek zijn een Albert Heijn en diverse leuke eettentjes.

Voor koffie, thee en water en koekjes tijdens het programma wordt uiteraard wel gezorgd.

Ben je overtuigd? Stuur me een e-mail met je gegevens. Als je wilt kunnen we eerst vrijblijvend online kennis maken. Maak dan een afspraak via Calendly.

Wat klanten over mij zeggen

“Nicole neemt de tijd om naar je te luisteren. Ze kan feilloos de kern uit je verhaal halen. Ze kan gaan staan voor wat ze vindt en zoekt naar de juiste woorden om dit helder te maken. Daarnaast is ze ook gewoon een lief en warm mens waarbij je je welkom voelt”– Martha

“Nicole heeft de gave om verder te gaan waar anderen of jezelf stopt. Haar intense goede luisteren, de kern aanvoelen en de goede vragen stellen, heeft er bij mij keer op keer toe geleid dat ik mijzelf beter ben gaan begrijpen en vervolgstappen heb kunnen maken” – Heidi

“Bespiegelen in rust, verteerbare feedback en een vleugje humor. Een hele prettige manier om een opstelling te ervaren!’” – Alex

“Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.”

Over Nicole Smet (1969)

Ik ben opgeleid als gedragswetenschapper en heb altijd interesse gehad in alles wat te maken heeft met communicatie, psychologie, filosofie en spiritualiteit.

Ik ben me gaan verdiepen in het onderwerp ‘vreedzaam scheiden’ doordat ik rond 2011 zelf een echtscheiding met de vader van mijn zoon meemaakte. We wilden het samen goed doen voor ons kind, maar dat bleek in de praktijk soms moeilijker dan gedacht.

Vanaf dat eerste moment ben ik veel over het onderwerp gaan lezen en interviewde ik tientallen mannen en vrouwen over hun scheidingservaring. Ik verdiepte me in meditatie en spirituele relaties bij Jan Geurtz en volgde tal van mindfulness- en bewustzijnsprogramma’s (o.a. Eckhart Tolle). Het systemisch en fenomenologische werk bracht me uiteindelijk de meeste handvatten om goed met de scheiding om te gaan.

Op systemisch gebied voltooide ik twee jaaropleidingen: Beeldkracht – tafelopstellingen bij de Relatieacademie van Caroline Franssen en de jaaropleiding familie- en organisatieopstellingen bij Academie voor Opstellingen van Hylke Bonnema. Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar van de tweejarige ‘Mastercourse voor Systemisch en Fenomenologisch Expert’ bij de School voor Systemisch Bewustzijn van Hilbrand Westra.

Daarnaast heb ik me de afgelopen zes jaar breed georiënteerd in het systemische veld door het volgen van vele cursussen, workshops en masterclasses. O.a. bij Bert Hellinger Instituut (Organisatieopstellingen), Inge Land (LIP-opstellingen), Siets Bakker (Rake Vragen), Jet Centeno (moeder-dochter, vader-dochter en Reis van de Heldin), Hilbrand Westra (o.a. Summerschool en Train- de trainer rond Systemisch Vrouwenwerk) en Margriet Wentink (Masterclass Systemisch traumawerk). Sinds 2018 leid ik zelf workshops familieopstellingen en word ik soms uitgenodigd een organisatieopstelling te leiden. In 2018 en 2019 was ik ook assistent-coach bij een groot aantal workshops van Hylke Bonnema. Verder ben ik actief in drie collegiale systemische intervisiegroepen.

Binnen mijn bedrijf The Love Corporation houd ik me bezig met het nieuwsgierig onderzoeken van de liefde én het stimuleren en begeleiden van liefdevolle relaties en scheidingen.

Veel gestelde vragen

Mag ik ook meedoen als mijn echtscheiding al meer dan vijf jaar geleden is?

Natuurlijk! Ik heb het programma bedacht voor mensen die nog niet zo lang geleden gescheiden zijn en ondervinden hoe ongelooflijk ingrijpend een scheiding is. Echter, ik weet ook – deels uit persoonlijke ervaring – dat de tijd bepaalde wonden dan wel minder pijnlijk maakt, maar niet vanzelf heelt. Het kan heel bevrijdend werken om ook na vele jaren aan de slag te gaan met jouw scheidingsverhaal en te ontdekken hoe je die laatste drempel neemt naar meer ontspanning en volledige acceptatie.

Waarom een programma alleen voor vrouwen?

Ik heb bewust gekozen voor een programma alleen voor vrouwen, omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk het is dat we als vrouwen elkaar beter leren vertrouwen en steunen. Tot zo’n zeven jaar geleden moest ik zelf niets van vrouwengroepen hebben, maar daarmee heb ik mezelf in het verleden echt te kort gedaan. Als vrouwen zich voor elkaar open stellen komt er zo’n schat aan gedeelde ervaring, humor en levensenergie los, dat kun je nooit bereiken in een gemengde groep of in een-op-een sessies met een coach of therapeut.

Ik heb geen kinderen met mijn ex, is het programma dan voor mij ook geschikt?

Je bent natuurlijk welkom. Ik heb het programma in eerste instantie opgezet als programma voor vrouwen met kinderen, omdat een scheiding dan vaak vele malen ingewikkelder blijkt. Je blijft immers samen ouders van je kind. Maar wellicht speelt bij jou dat je nooit kinderen hebt kunnen krijgen? Of heb je een andere wens op moeten geven tijdens je huwelijk? Dan kun je dat thema bijvoorbeeld meenemen in dag 2 van het programma.

Ik heb nog nooit iets met familieopstellingen gedaan. Is het programma dan ook voor mij geschikt?

Zeker! Iedereen kan meedoen. Mensen mét en zonder ervaring met systemisch werk of familieopstellingen. Aan het begin van het programma doen we kleine oefeningen, waardoor je snel thuis raakt in de methodiek en hoe je moet representeren. Iedereen kan dat. Je zult snel ontdekken hoe ongelooflijk mooi en verhelderend systemisch werk is. Je (her)ontdekt je intuïtieve kracht en leert jezelf beter kennen!

Ik heb al een persoonlijke coach. Heb ik dan nog iets aan het programma?

Complimenten dat je goed voor jezelf zorgt! Het programma kan toch een extra verdieping geven door de methodiek van de familieopstellingen, het werken in een groep en het meekrijgen van de ervaringen van anderen. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de soort coach die je nu hebt en de methodiek die zij of hij gebruikt. Praat er dus vooral ook met je coach over! Wellicht dat je ervaringen tijdens het programma weer voor een extra impuls in de gesprekken met je huidige coach zorgen!

Helpt dit programma me alleen bij mijn echtscheiding of ook nog op andere vlakken?

Het programma is gericht op echtscheidingsvraagstukken, maar levert je ook op andere terreinen winst op: je leert met meer compassie naar jezelf en anderen kijken, je (her)ontdekt de kracht van je intuïtie, je staat meer bewust en ontspannen in het leven, etc. Dat zijn kwaliteiten die op veel terreinen in je leven van pas zullen komen.

Kan ik bij jou ook terecht met vragen over financiën en ouderschapsplannen, etc.?

In een echtscheidingsproces is het belangrijk om goede raadgevers om je heen te verzamelen. We hebben natuurlijk wel ervaring met deze onderwerpen, maar het programma is in essentie gericht op persoonlijke ontwikkeling en gaat niet uitvoerig in op deze onderwerpen.

Ik kan niet op een aantal data, maar wil wel graag met het programma meedoen!

Als je graag aan het programma mee wilt doen, neem dan sowieso even contact met me op. Misschien starten we toch iets later (we starten pas bij minimaal 6 aanmeldingen) en mijn plan is later in 2022 ook nog een tweede keer het zelfde programma aan te bieden.

Ik zou je graag eerst persoonlijk ontmoeten voordat ik me aanmeld. Kan dat?

Natuurlijk. Je kunt direct een vrijblijvende online kennismaking met me plannen via Calendly. Of je kunt een individuele coaching-sessie bij me plannen via nicole@thelovecorporation.nl. Als je na de sessie besluit mee te doen met het programma, krijg je korting op je deelname.

Kan ik ook gespreid betalen?

Bij voorkeur betaal je het hele bedrag vooraf. Na betaling is je deelname definitief. Mocht het lastig voor je zijn, dan kunnen we in overleg een betalingsregeling afspreken.

Hoe kijk je tegen de Covid-regels aan?

Bij The Love Corporation gaan we ervan uit dat onze klanten zelf verantwoordelijkheid nemen voor hun gezondheid en thuis blijven als ze ziek zijn. Voor deelname aan het programma heb je geen QR-code nodig.

Mijn vraag staat er niet bij! Hoe kan ik contact met je opnemen?

Wil je graag meedoen, maar staat je vraag er niet bij? Laat het me dan weten wat je telefoonnummer is en wanneer ik je kan bellen. Mail naar nicole@thelovecorporation.nl.