Waar liefde is, is levendigheid, speelsheid, creativiteit, energie en vertrouwen. En al deze facetten willen we graag terugzien in zowel ons persoonlijke leven als in ons werkende of zakelijke leven. Toch staat The Love Corporation niet voor een romantische kijk op de liefde. Ware liefde en transformatie zijn geen roze droom. Juist door het werkelijk nemen van àlle facetten van het leven, ervaren we de diepgang waar we als mens bij gebaat zijn. Van daaruit kunnen de mooiste dingen ontstaan.

Begin bij jezelf
De wereld kan wel wat verdraagzamer, liefdevoller en inclusiever, vinden wij. Maar hoe werk je daaraan? De quote ‘Verander de wereld en begin bij jezelf!’ komt dan al snel naar de oppervlakte. Het is een uitspraak die meestal wordt toegeschreven aan Ghandi, maar onderzoekers hebben geen bronnen gevonden die dat bewijzen. Wat wél is gedocumenteerd dat Ghandi heeft gezegd: ‘All the tendencies present in the outer world are to be found in the world of our body. If we could change ourselves, the tendencies in the world would also change. As a man changes his own nature, so does the attitude of the world change towards him. This is the divine mystery supreme. A wonderful thing it is and the source of our happiness. We need not wait to see what others do.’

Ons (liefdes)lichaam
Het is een langere uitspraak dan de bekende quote, die ook wat meer aandacht en rust van je vraagt om goed te begrijpen. Je moet het even laten bezinken. En dat is mooi, want daar raakt het aan ons systemische en fenomenologische werk, evenals aan de inhoud van dat wat Ghandi werkelijk heeft gezegd. Gelukkig worden steeds meer mensen zich bewust van hun volledige lichaam en zien steeds meer mensen in dat ze meer zijn dan alleen hun denkvermogen. Als je naar jezelf wijst als ‘ik’, dan wijs je immers niet naar je hoofd, maar naar je hart. Als je naar je hoofd wijst, bedoel je meestal iets heel anders. Het leren kennen van ons lichaam en wat het ons te vertellen heeft, komen we vaak het best en het meest tegen in de liefde. En dat brengt ons bij The Love Corporation.

Liefde als leerschool
Er zijn nu zo ontzettend veel uitdagingen in de wereld en de roep om systeemveranderingen wordt steeds groter. Maar het systeem dat het dichtstbij is, is je eigen lichaam en het systeem van je relatie met anderen. De liefdesrelatie (of het ontbreken ervan) zijn de beste leerschool die je je kunt wensen en het begin van positieve verandering. Als je ervoor open staat. Door jezelf beter te leren kennen in je reactie en patronen in de liefde en relatie met anderen, kun je leren hoe je in wezen ook heel eenvoudig andere keuzes kunt maken (in elk aspect van je leven). Daarom bieden we met The Love Corporation een breed aanbod van persoonlijke, relatie– en professionele coaching, opstellingendagen en binnenkort ook online programma’s.

Wat zou jij willen leren? Laat het ons weten via LinkedIn of Facebook of via info@thelovecorporation.nl